Instagram Creator Studio Nedir ve Nasıl Kullanılır?

979 1

Instagram Creator Studio nedir sorusuna cevap vermek gerekir ise; 2017 yılında duyurusu yapılan ve kullanıma açılan bu hizmet, içerik oluşturucuların daha fazla para kazanmaları ve diğer platformlardaki içerik oluşturucuları ile rekabet edebilmeleri için ortaya atılmış bir uygulamadır. Raporlama ve analiz yöntemine dayanan bir kullanımı vardır. Instagram içeriklerinin analiz edilebilmesini sağlamaktadır. Facebook üzerinden hizmet vermektedir. Ancak Facebook üzerinden giriş yaparak Instagram hesaplarının yönetilebilmesi mümkündür. Birden fazla Instagram hesabı için kullanılabilmektedir. Son gönderiler, görüntülenmeler, etkileşimler, istatistikler ve mesaj kutusu incelenebilmektedir. Dijital pazarlamacıları bu sayede markaları ile ilgili nasıl bir yol haritası çizmeleri gerektiğine ve izledikleri politikanın doğru olup olmadığına karar verebilmektedir. Hedef kitlenin daha iyi tanınabilmesi için de önem taşıyan bir hizmettir.

Instagram Creator Studio’nun Özellikleri Nelerdir?

Instagram Creator Studio’nun özellikleri şunlardır:

  • Yazı tiplerini, tarihlerini, durumlarını, yazılarının etkinliklerini görebildikleri içerik kütüphanesi özelliği bulunmaktadır.
  • DM kutusunun tek bir kanaldan yönetilebilmesini mümkün kılmaktadır. Yani Facebook ve Instagram DM kurusunun entegrasyonunu sağlayarak, gelen kutusunun görünümünde içeriğinde değişikliğe gitmiştir.
  • Video paylaşımlarına ekleyebilmek için çeşitli ses efektlerinin ve parçaların bulundu bir ses kütüphanesi bulunmaktadır.
  • Sadakat görünümü özelliği ile paylaşılan postlar ile ilgili analiz yaparak, rapor çıkartmaktadır.

Instagram Creator Studio Nasıl Kullanılmaktadır?

Instagram Creator Studio nasıl kullanılır sorusuna cevap vermek gerekir ise kullanım aşamaları şunlardır:

  • Öncelikle bir Instagram hesabına ve Facebook hesabına sahip olunması gereklidir.
  • Instagram hesabının işletme profilinde olması gereklidir.
  • Instagram hesabı ile Creator Studio’nun bağlanması gereklidir.
  • Creator Studio Instagram hesabına bağlandıktan sonra, Creator Studio’ya girildiğinde Instagram araçlarına erişebilmek mümkün olmaktadır.
  • Bu sayede Instagram hesabı ile ilgili etkinliklerin izlenmesi ve izleyici bilgilerinin elde edilmesi mümkündür.

Instagram Creator Studio’nun Dijital Pazarlamacılar İçin Önemi Nedir?

Instagram Creator Studio’nun dijital pazarlamacılar için önemi; veri izleme işini oldukça kolaylaştıran bir yöntem olmasıdır. Dijital pazarlamacıların hedef kitlelerini tanımaları ve hedef kitlelerine göre fikirler üretmeleri gereklidir. Aynı zamanda ortaya çıkarttıkları işlerin takibini de yapmaları gereklidir. Bunun için de paylaşımlarını ve hedef kitlelerini düzenli olarak takip edebilmeleri gereklidir. Ancak büyük firmalar için bunun herhangi bir yardım almadan yapılabilmesi mümkün değildir. Dolayısı ile yardımcı araçlara başvurarak veri izleme işlemi yapılmaktadır. Instagram Creator Studio sayesinde; pazarlanan ürün ile ilgili veriler izlenirken, birden fazla hesap yönetmek ve cihazlar arası geçiş yapmak mümkündür. Bu sayede dijital pazarlamacılar zamandan tasarruf edebilmektedir. Aynı zamanda birden fazla markaya da vakit ayırabilmektedirler. Daha yaratıcı ve daha üretken olabilmeleri için oldukça önemlidir. Ayrıca Instagram Creator Studio’nun yönetimi de oldukça kolaydır. Facebook Business üzerinden giriş yaparak, yönettikleri Instagram hesaplarını Creator Studio’ya aktarabilmektedirler.

Instagram Creator Studio’nun Faydaları Nelerdir?

Instagram Creator Studio’nun faydaları şunlardır:

Firmajans Blog Yazılarını Takip Etmek İster Misiniz? Ücretsiz Abone Olmak İçin Tıklayın.
  • İçerik kütüphanesi sekmesi sayesinde Instagram videolarına ve fotoğraflarına daha geniş açı bakabilme şansı olmaktadır. Ayrıca içeriklerin daha hızlı bulunabilmesi için filtreleme özelliği de kullanılabilmektedir. İçeriklerin kimler tarafından, nerede görüntülendiğini de görebilmek mümkündür.
  • Instagram’dan açılacak yayınlar için de IGTV yayınları için de içerik yönetebilme imkanı sağlamaktadır. Paylaşılacak fotoğrafların düzenlemesinin ve paylaşma zamanının programlanmasının yapılabileceği bir hizmettir.
  • Bir hesap için son 7 güne ait verileri toplamaktadır ve takipçilerle ilgili analizlerin elde edilebilmesini sağlamaktadır. Instagram Creator Studio sayesinde takipçilerin ilgi alanları daha rahat anlaşılabilmektedir ve buna göre yeni içerikler oluşturulmaktadır.
5

Instagram Creator Studio Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Instagram Creator Studio nedir sorusuna cevap vermek gerekir ise; 2017 yılında duyurusu yapılan ve kullanıma açılan bu hizmet, içerik oluşturucuların daha fazla para kazanmaları ve diğer platformlardaki içerik oluşturucuları ile rekabet edebilmeleri için ortaya atılmış bir uygulamadır.

Gönderiliyor
Ziyaretçi Oyları
5 (1 Oy)

    Yorum Gönder

    Creator studio da İnstagramda gönderi oluştur seçeneği yok, bu konuda bilginiz var mı?

    Ufuk KARACA 09/12/2019