Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

1021 0

Bootstrap kullanımı, web sitesi tasarımı konusunda daha kolay ve hızlı bir şekilde yol kat etmeyi sağlamaktadır. Bootstrap sayesinde, web sitelerinin tasarlanması konusunda zorlanma yaşanmadan, zamandan tasarruf ederek, en iyi sonuca ulaşmak mümkündür. Web sitelerinin hazırlanması esnasında Bootstrap kullanılmanın önemi konusunu kanıtlayan 10 sebep bulunmaktadır.

1. Bootstrap Zamandan Tasarruf Ettirir

Bootstrap’ın kullanımının sağlamış olduğu ilk fayda, geliştiricilerin zamandan tasarruf etmesini sağlamaktır. Geliştiricilerin her site için kod yazması, oldukça zaman alan bir faktör sayılmaktadır. Hazırlanan web site için en baştan kod yazmak yerine, Bootstrap’ın içerisinde barındırdığı geniş çaplı kütüphaneden faydalanarak, hızlı bir şekilde sitenin hazırlığını tamamlamak ve siteyi ortaya çıkarmak mümkündür. Bootstrap, daha önceden hazırlanmış ve web sitelerinde yer almak için beklemekte olan hazır temaların yer aldığı, geniş çaplı bir kütüphaneye sahiptir. Geliştiricilerin kod yazmak için ayıracağı zamanı, sitenin diğer detayları için kullanılmasını sağlayan Bootstrap, hazır olan kodların gerekli yerlere oturtulması sonucu site hazırlığının tamamlanmasını sağlamaktadır. Hazır kodların sunulmasının yanında, web sitenin tasarım ve desenleri hakkındaki tüm detaylar, geliştiricinin tercihine bırakılmakta, kontrol kendisine verilmektedir.

2. Özelleştirilebilir

Boostsrap’ın diğer seçeneklerden ayrılmasını sağlamakta olan en önemli yönlerinden bir tanesi de özelleştirilebilir olmasıdır. Hazır olarak sunulmakta olan kodların her detayı incelendikten sonra, beğenilmeyen yönlerin çıkarılması ve değiştirilebilmesi mümkündür. Geliştiricilerin hazırladıkları projeler doğrultusunda, kişilerin düşünmüş olduğu her detaya saygı duymakta olan Bootstrap, geliştiricilerin talepleri yönünde değişimlere açık olan bir platformdur.

3. Tutarlılık

Bootstrap’ın oluşum ve gelişimindeki en büyük sebep, Twitter’ın diğer geliştiricilerin projeleriyle uyumsuzluk ve tutarsızlık içerisinde olmasıydı. Uyumsuzluk oluşturmakta olan bu durum, projeler bazında bazı problemleri ortaya çıkarmaktaydı. Her detayıyla kusursuz tasarlanan Bootstrap, merkez bazlı bir geliştirici kodu kullandığından dolayı, bütün platformlar çapında aynı sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Bu sayede Chrome’a bakıldığında da Internet Explorer’a bakıldığında da aynı sonuçlarla karşılaşılmakta, hiçbir tutarsızlık yaşanmamaktadır.

4. Gelişim Devam Etmekte

Jquery örnek alındığında, geliştirme seçeneklerinin 2 yıl arayla kullanıcılara açıldığı görülmektedir. Bootstrap’ın gelişme özelliği, sürekli olarak aktif bulunmaktadır. Bu sayede uygulama sık sık güncellenmektedir. Bootstrap’ın içeriğinde ortaya çıkan her sorun karşısında, geliştiriciler sorunu gidermek adına harekete geçmekte ve Bootstrap’ı sık aralıklarla güncellemektedir.

Firmajans Blog Yazılarını Takip Etmek İster Misiniz? Ücretsiz Abone Olmak İçin Tıklayın.

5. Entegrasyon

Yayınlanmış olan fakat hala gelişim aşaması devam eden bir sitede yaşanmakta olan her problemin giderilmesinde, Bootstrap oldukça faydalı olmaktadır. Yayınlanmış olan sitede ortaya çıkan sorunların giderilmesi adına yapılması gereken tek şey, Bootstrap hazır kodlarından ihtiyaç duyulanları kopyalayıp, çalışılmakta olan CSS dosyasındaki eksik kısma yapıştırmaktır. Entegrasyonun oldukça hızlı ilerlediği Bootstrapta, değiştirilmek ve düzenlenmek istenen bölümler üzerinde oynama yapılması mümkündür.

6. Responsive

Bootstrap, responsive bir tasarıma sahip olduğundan, hangi taraftan girilirse girilsin, üzerinde kaydırma yapılmasına ihtiyaç duyulmayacaktır. Diğer bütün platformlara anında uyum sağlayabilen Bootstrap, hazırlanan projelere tutarlı bir şekilde uyum sağlayabilmektedir.

7. Geleceğe Uyumludur

Bootstrap hazır temalar ve içerikleri bakımından, birçok çeşide sahip olmanın yanında, gelecekte gözde olacak tasarımları da bünyesinde barındırmaktadır. Bootstrap’ın içerisinde barındırmış olduğu içeriklerin gelecekte önemli bir yerde olacağı hesaba katıldığında, geleceğin web geliştiricilerinin en fazla tercih edeceği platform olma özelliğine sahip olduğu görülmektedir.

8. Rekabet

Bootstrap, kendi türdeki hizmetleri açısından tek örnek değildir. Karşısında oldukça güçlü rakipleri bulunan Bootstrap, şimdilik gelişim aşamasında olan bir mecradır. Ancak kurulum ve kullanım kolaylığı sebebiyle, geliştiricilere şimdiden yüksek kalitede hizmet verebilecek bir platformdur.

9. Doküman Elde Etme Fırsatı

Birçok platformun yaşamış olduğu ortak sorun, işe yarar bir dokümana sahip olmamalarıdır. Ancak Bootstrap hazır temalarını sunarken, içeriğinde oluşabilecek her türlü problemin kolayca anlaşılmasını sağlayan dokümanları da geliştiricilere sunmaktadır. Böylece hazır temaların nasıl işlediğini öğrenmek için her detayı incelemek yerine, sunulan dokümanlara göz atmak yeterli olacaktır. Zamandan tasarruf ederken oldukça başarılı sonuçlar elde etmek adına Bootstrap kullanmak, oldukça faydalı bir tercih olmaktadır.

10. Kullanım Kolaylığı

Öğrenmek ve diğer platformlarla ortak olarak kullanmak adına, çok fazla araştırma yapma gereksinimi sunmamaktadır. Bir işveren, web geliştiricilerine Bootstrap verdiğinde, HTML ve CCS platformlarına oranla daha kısa süre içerisinde öğrenim gerçekleştiğini gözlemleyecektir. Sonuç odaklı çalışma sağlayan Bootstrap, verimli ve kaliteli işlerin ortaya çıkmasına olanak sağlamaktadır.

5

Bootstrap Kullanmak İçin 10 Sebep

Bootstrap kullanımı, web sitelerinin tasarımı ve geliştirilmesi konusunda daha kolay ve hızlı bir şekilde yol kat etmeyi sağlamaktadır. Bootstrap sayesinde, web sitelerinin tasarlanması konusunda zorlanma yaşanmadan, zamandan tasarruf ederek, en iyi sonuca ulaşmak mümkündür. Web sitelerinin hazırlanması esnasında Bootstrap kullanılmanın önemi konusunu kanıtlayan 10 sebep bulunmaktadır.

Gönderiliyor
Ziyaretçi Oyları
0 (0 Oy)

    Yorum Gönder