2020 Yılında Öne Çıkan SEO Trendleri

584 0

2020 senesinde önde olan SEO trendleri, sesli arama, dinlenebilir içerikler, Featured Snippet, Google Bert’e adapte olma, olarak sıralanırlar. Bu trendlere uyum sağlama ile SEO koşullarına uyumlu yeni gelişmelere adapte olma koşulları sağlanır. SEO trendleri arasında sesli arama, dinlenebilir içerikler, Featured Snippet, BERT adaptesi, kısa içerikler hakkında bilgiler alt başlıklardan öğrenilirler.

SEO Trendleri Arasında Sesli Arama

Sesli arama SEO trend türü hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • İnternet içeriklerinde, sadece bir yıl içerisinde 33 milyondan fazla sesli arama yapılmış olmasının belirlenmesi ile SEO şartları için sesli aramalar trend faktörler halini almıştır.
  • 2019 yılında yapılan mobil sorgulama işlemlerinin de % 30’unun sesli yöntem ile yapılması, web sitesi adreslerinin sesli arama ile erişebilecek şekilde güncellenmesi işlemini gerektirmektedir.
  • 2020 yılı için SEO trendlerine uyum açısından ilk adım olarak web sitesi ve ya içerik bilgilerinin sesli aramaya uyumlu hale getirilmesi yer alır.
  • Bu trend, klavye ile yapılan arama işlemlerinin 2020 yılında sesli arama işlemlerine göre daha düşük olacağının belirlenmesidir.

SEO Trendleri Arasında Dinlenebilir İçerikler

Dinlenebilir içerik SEO trend türü hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Müzik, alışveriş, konum tarifi, sesli olarak dinlenilebilen metin içerikleri, SEO trendleri açısından önde yer alan gurubu oluşturmaktadır.
  • 2019 ve 2020 yılı başlangıcında yapılan araştırmalar bağlı olarak bireylerin sesli içerikleri, sadece metinsel iletim sağlanan web adreslerinden daha fazla ziyaret ettiğini gösterir.
  • Bu etkene bağlı olarak web sitesi içerisinde seli içerik ve anlatımların uygulanması veya dinlenebilen sosyal medya içeriklerine yer verilmesi, SEO trendlerine uyum sağlanmasına olanak oluşturur.

SEO Trendleri Arasında Featured Snippet

Featured Snipped SEO trend türü hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Featured Snipped, Google tarafından kullanıcıların aramalarına en hızlı yanıtları alabilmesi için oluşturulan SEO trendleri arasında yer alan işlemdir.
  • Featured Snipped kullanımı ile arama yapıldığında, web site adresine tıklama yapılmadan ve giriş sağlanmadan aranılan konunun hakkında özet metnin ekranda görüntüsü elde edilir.
  • Kullanıcıların kolay kullanımı destekleyen ve bu yüzden çok tercih edilen işleme uyumlu içeriklerin oluşturulması, SEO uyumluluğu açısından başarı yakalanmasını ve trend koşullarına uygun çalışılmasını sağlar.
  • Featured Snipped SEO trendleri çeşidi ile yapılan aramalarda önerilen sitelerin, kullanıcı akışlarını yükselttiği ise istatistiksel olarak açıklanır.

SEO Trendleri Arasında Google BERT Adaptesi

Google BERT’e adapte olma SEO trendi hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

Firmajans Blog Yazılarını Takip Etmek İster Misiniz? Ücretsiz Abone Olmak İçin Tıklayın.
  • Google’ın yaptığı arama algoritma güncellemesi ile sosyal medya ve internet kullanıcılarının dillerine en yakın arama sonuçlarının benimsendiği belirtilir.
  • Bu duruma bağlı olarak Goog BERT ile adapte olan içeriklerin geliştirilmesi için kullanıcı diline yakın olan içerik şartlarına uyumlu çalışmaların sağlanması gerekir.
  • Her hangi bir içerik oluşturulan öncelikle Google arama seçeneklerine uyumlu başlıkların oluşturulması ve ilk sayfada yer alan 10 başlığa dikkat edilmesi, adapte içeriklerin oluşturulması ve SEO trendlerinin yakalanması açısından uygulanır.
  • Bu uygulamalar ile Google BERT uyumlu SEO trendleri desteklenir.

SEO Trendleri Arasında Kısa İçerikler

Kısa İçerik SEO trend türü hakkında bilgiler şu şekilde sıralanırlar:

  • Uzun içeriklerin paylaşımının, SEO standartları kapsamında arama sıralamalarında daha geride yer alınmasını etkilediği belirtilir.
  • Kullanıcıların içeriklere ilgi göstermesi ve web adreslerinin ziyaret edilmesi de içeriklerin anlaşılır ve öz olması ile paralele şekilde belirlenir.
  • İstatistiksel olarak gereğinden fazlaca uzun ve düzensiz olan içeriklerin ve bu içeriklere sahip olan web adreslerinin, SEO trendleri açısından uyum sağlamak için düzenli ve kısa içerikler oluşturması sağlanır.

2020 Yılında Öne Çıkan SEO Trendleri

2020 senesinde önde olan SEO trendleri, sesli arama, dinlenebilir içerikler, Featured Snippet, Google Bert’e adapte olma, olarak sıralanırlar. Bu trendlere uyum sağlama ile SEO koşullarına uyumlu yeni gelişmelere adapte olma koşulları sağlanır. SEO trendleri arasında sesli arama, dinlenebilir içerikler, Featured Snippet, BERT adaptesi, kısa içerikler hakkında bilgiler alt başlıklardan öğrenilirler.

Gönderiliyor
Ziyaretçi Oyları
0 (0 Oy)

    Yorum Gönder