Sanal Pos Nedir? Sanal Posun E-ticarette Kullanımı

1573 0

Sanal pos, e-ticaret yapmakta olan bütün web siteleri tarafından kullanılmakta olan bir ödeme yöntemidir. Sanal posun temel mantığı, mağazalarda yapılmakta olan gerçek alışverişlerdeki gibi o anda ödemeyi gerçekleştirmek ve satış işlemini tamamlamaktır.

Sanal Posun Amacı

Sanal pos ya da VPOS olarak adlandırılmakta olan ödeme yöntemi, kredi kartı ya da banka kartıyla ödeme yapmak için kullanılmakta olan POS cihazlarının, internet ortamına uyarlanmış hali olarak geçmektedir. Sanal POS ile alışveriş yapmadan önce, teslimat gerektirmekte olan e-ticaret işlemleri için teslimat bilgileri sorulmaktadır. Bunun haricinde gerekli fatura bilgisi talep edilir ve sitelere göre değişiklik göstermekte olan farklı bilgiler de kişilerden istenir. Tüm bu işlemlerin ardından gerçekleşmekte olan alışverişle,  sanal pos nedir sorusunun cevabı da verilmiş olmaktadır.

Sanal Pos Ödeme Aşaması

Ödeme aşamasında yani kullanıcı tarafından ilgili kart bilgilerinin girilmesinin ardından, ödeme için girilen bilgiler sanal POS’a yöneltilir ve kart sahibinden işlem onayı talep edilir. Cep telefonu numarasına SMS olarak gelmekte olan güvenli alışveriş kodu girildikten sonra, Sanal POS ile yapılmakta olan internet alışverişi gerçekleştirilmiş olur. Ödeme aşamasının kullanıcı tarafından desteklenmesinin ardından, kullanıcı tarafından girilmiş olan kart bilgileri, ilgili sanal posun ait olduğu bankaya iletilmektedir. Bankanın da onayının alınmasının ardından, sanal posla yapılan alışveriş neticelenmiş olmaktadır. Sanal posla alışverişin son işlemi olarak da alışveriş sürecinde adı geçen bankadan, işlemlerin bedeli olan ücretin tahsili konusunda gerekli bilgi alınmakta ve ücret tahsil edilmektedir.

Sanal Pos Nasıl Alınır ve Nasıl Kurulur?

E-Ticarette sanal pos işlemlerinden faydalanabilmek adına, Türkiye çapındaki bankalardan ya da BDDK tarafından onaylanmış olan ödeme koşullarından başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sanal pos başvurusunda bulunmak isteyen e-ticaret sitesinin; satışı gerçekleştirilmekte olan ürünleri içerisinde barındıran üyelik sözleşmesinin satış sözleşmesinin, mesafeli satış sözleşmelerinin ve iade – iptal prosedürlerinin yerine getirilmiş olması gerekmektedir.  Bunların haricinde, sanal pos başvurusu için gerekli görülen bazı evrakların (nüfus cüzdanı fotokopisi, vergi levhası, ortaklık sözleşmesi ve imza sirküleri) tamamlanmış ve hazır edilmiş olması gerekmektedir.

Sanal pos için yapılmış olan başvurunun, belli bir süre içerisinde banka tarafınca onaylanmasının ardından, banka tarafından kişilere gönderilecek olan bilgilerin, web sitesinde kurulu olan sanal POS modülü sayesinde e-ticaret işlemlerinin gerçekleştirileceği sisteme entegrasyonu sağlanmaktadır. Firmajans Akıllı e-ticaret paketlerinin sunmakta olduğu alternatif ödeme seçenekleri sayesinde, sadece hesap erişim bilgileri girilerek, sanal POS’lardan ödeme almaya başlama imkanı sunulmaktadır.

Firmajans Blog Yazılarını Takip Etmek İster Misiniz? Ücretsiz Abone Olmak İçin Tıklayın.

Sanal POS Hizmeti Nereden Alınmaktadır?

Gelişen teknolojiyle beraber, tüketicilerin çoğu birden fazla bankanın kartına sahip olarak, bu kartlarla aktif işlemler gerçekleştirmektedir. Bu sebeple, sanal POS kullanmak isteyen firmalar için sunulmakta olan çözüm önerilerinin çeşitlerinde de artış görülmektedir. Sanal POS başvurusunda bulunarak, e-ticaret faaliyetlerini geliştirmek isteyen kişiler, ilgili bankalara başvuru yapabilecekleri gibi, sanal POS hizmeti vermekte olan özel kuruluşlarla da anlaşma yapabilirler. Bu başvuruları yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konu ise, bankaların ödeme koşulları esnasında kesmekte olduğu pos komisyonlarındaki oran farklılıklarıdır. Hangi banka daha az komisyon farkı alıyorsa, o bankayla işlem yapmak daha karlı bir tercih sayılacaktır.

Sanal POS Hizmeti Sağlayan Ödeme Koşulları

Her bankanın kartına özel olarak bir sanal POS başvurusu yapmak yerine, tüm bankaların kartlarının geçerli olduğu bir POS başvurusunda bulunmak daha mantıklıdır. Alternatif olarak sunulmakta olan Sanal POS uygulamaları;

olarak sıralanmaktadır. Bu türden pos ödeme imkanı sunan firmalar sayesinde, birden fazla sanal pos kullanmak yerine, tüm ödemelerin tek bir sanal posta toplanması sağlanmaktadır. Çeşitli başvuru yöntemleri değerlendirilerek, sanal posun e-ticarette kullanımı desteklenmektedir.

5

Sanal Pos Nedir? Sanal Posun E-ticarette Kullanımı

Sanal pos, e-ticaret yapmakta olan bütün web siteleri tarafından kullanılmakta olan bir ödeme yöntemidir. Sanal posun temel mantığı, mağazalarda yapılmakta olan gerçek alışverişlerdeki gibi o anda ödemeyi gerçekleştirmek ve satış işlemini tamamlamaktır.

Gönderiliyor
Ziyaretçi Oyları
0 (0 Oy)

    Yorum Gönder